În pantofi de mamă

Lucrurile sunt altfel când ești mămică

De curând am avut un moment în care efectiv am realizat că s-au schimbat atât de multe lucruri în viața mea de când sunt mamă.

Sunt atat de multe, încât, oricât aș încerca să le notez pe toate, tot îmi vor scăpa câteva.

 1. Adio genți drăgălașe! Rucsacul e acum la loc de cinste. Apă, gustări, jucării, cărți, șervețele, scutece, portofel, chei, rujuri, toate acestea și nu numai încap în el. Și să nu mai zic că uneori încap și ceva cumpărături…
 2. Pantofii cu toc stau acum frumos aranjați în cutii, iar în dulapul de la intrare se află nenumărate perechi de încălțări sport.
 3. Orice conversație între mine și soț în mașină este absolut imposibilă acum. Marele vorbăreț trebuie să se facă auzit neîncetat. Fiecare propoziție, că de fraze nu mai poate fi vorba, este întreruptă și reluată de câteva ori până o putem termina.
 4. Orice masă în doi în oraș e istorie, în special de când am devenit părinți a doua oară.
 5. Orice masă în oraș este, în fapt, o poveste, iar toate poveștile ar trebui să ia forma unei cărți de povești nemuritoare.
 6. O baie in cada??? Hmmm, poate de maxim 2 ori pe an și atunci pe fugă…
 7. Filme la cinema sau la televizor? Mai bine spus desene, desene, desene, sau, în cel mai bun caz, un film de 2h văzut în câteva zile.
 8. Întâlniri cu prietenii? Cele liniștite nu mai există de mult timp. Acum cam toți au copii, iar când ne strângem e o alergatură între bucatarie, unde ne place noua să stăm, copiii mari, și living, unde sunt ei, copiii mici.
 9. Știți locul acela unde ești doar tu cu tine și cu treaba ta? Mersul la toaleta singura a fost exclus din start! Acum că, în sfârșit, cel mare pare că a înțeles cum stă treaba cu intimitatea, va veni in fortă din urma juniorul. Deci mai aștept 3 ani și va fi bine!!!
 10. Lectura de adult înainte de somn evident că a fost alungată!!! Acum citim cărți de copii! Dacă ne place ceva extraordinar de mult, putem citi aceeași carte si de 10 ori într-o seara! Iar când pot citi câteva pagini pentru mine, oboseala mă învăluie așa de tare, încât îmi spun mai e și mâine o zi!
 11. Am citit de curând că dacă vrei să ai casa curată mai bine crești pești tropicali decât copii! Când faci curățenie arată totul bine pentru aproximativ 5 minute, apoi se dezlănțuie iar raiul jucariilor prin fiecare colt.
 12. Înainte nu ieșeam din casă nemachiată…well, treaba se mai schimbă. Cu un copil hai că mai reușești, dar cu doi, e uneori imposibil. Cred că o dată din 5 reușesc să îmi dau rapid cu rimel și cu ruj.
 13. Pentru că juniorul e un matinal, am văzut cele mai multe și mai minunate răsărituri din viața mea de până acum.
 14. Chiar dacă somnul meu era atât de important înainte, am descoperit, o dată cu nașterea celui de-al doilea copil, că pot trăi și cu mai puțin somn.

Dar știți ce schimbări sunt cele mai importante?

Acum e atâta iubire în casa noastra! E atâta gălăgie frumoasă, sunt atâtea râsete! Acum diminețile au culoare și au prins glas! Nopțile au parfum de bebeluș și zilele sunt pline! Eu am învățat că port un strop de magie în brate, pe buze și în corp! Avem acum atâtea momente unice și minunate încât orice pare greu se estompează si se pierde la fel cum noaptea neagră e alungată de culorile vii, vibrante și captivante ale răsăritului.

La tine ce s-a schimbat o dată cu venirea copiilor in viața ta?

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *