În bucătărie

Pavlova

Pavlova este unul dintre deserturile mele preferate. Ador combinația de texturi și de arome. Doar gândindu-mă la o pavlova și mi se face pofta.
Dar, oricât de mult îmi place, mi-a luat foarte mult timp să mă încumet să încerc rețeta. Îmi părea un proces destul de complicat și anevoios. Am prins totuși curaj, am făcut un research pe net și am combinat două rețete pentru varianta mea.
Eu vă recomand să o încercați. Nu este deloc complicat, totul iese foarte gustos, iar, în cazul meu, dacă până și soțul a mâncat (fan declarat al prăjiturilor cu ciocolată) este un semn bun.

 

Bezea

5 gălbenușuri la temperatura camerei

350 grame zahăr tos
2 pliculețe zahăr vanilat

Se mixează gălbenușurile spumă tare apoi se adaugă treptat zahărul în ploaie.
Când compoziția este lucioasă și tare, adăugăm zahărul vanilat și mixăm la viteză medie.
Împărțim compoziția în 3 părți egale (aproximativ 18 cm în diametru) și le punem în tăvi diferite la copt la temperatura de 100 grade până se coc perfect.
Când sunt complet coapte, oprim cuptorul și le lăsăm să se răcească în cuptor.

Nota personală: eu am pus toate trei tăvile în cuptor în același timp. Le-am mai verificat și le-am rotit între ele. Cea din mijloc s-a copt prima. Deși esra etapa de care aveam cea mai mare teamă, au ieșit 3 blaturi de bezea perfecte.

Crema

500 grame mascarpone
400 grame frișcă lichidă
200 grame zahăr

Mixăm împreună ingredientele până rezultă o compoziție cremoasă și bățoasă.

Crema/sos de fructe
400 grame zmeură congelată sau orice alt fruct la îndemână
150 grame zahăr tos

Le punem pe foc până se omogenizează și se formează un fel de dulceață mai lichidă.

Pentru îmbinarea elementelor, punem un blat de bezea, apoi crema de mascarpone, apoi crema de zmeura, și tot așa până terminăm elementele. Pentru decor, în funcție de imaginație și îndemânare, se pot folosi fructe de pădure, căpșuni etc.

 

Pentru blat, am urmat pașii de aici:

https://simonacallas.com/ro/2015/03/tort-de-bezea-cu-ciocolata/
Pentru crema de mascarpone și pentru cea de fructe, am urmat pașii de aici: https://www.adihadean.ro/2017/03/tort-pavlova-cu-mascarpone-si-fructe-de-padure/

Bineînțeles că puteți urma o singură rețetă găsită, dacă este pe placul vostru, sau puteți mixa, așa cum am făcut eu, mai multe rețete, pentru a vă satisface total gustul.

Poftă mare!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *