În bucătărie

Fettuccine cu creveți

La noi acasa se mănâncă des paste, cam de orice tip. Una dintre rețetele noastre preferate este cea de paste cu creveți.
Este ușor de facut și nici mult timp pentru pregătire nu trebuie.

Ingrediente:
Fettuccine – aprox. 400 grame
Creveți – aprox. 200 – 250 grame
Ulei de masline – aprox. 5 – 6 linguri
Usturoi – o căpățână mare
Roșii cherry – 6 – 8 buc
Sare
Piper
Alte mirodenii
Parmezan ras
Pătrunjel

De data aceasta, eu am folosit niște fettuccine proaspete cumpărate din Metro de către soțul meu, produse de ei.
Evident că se pot folosi orice tip de paste, proaspete, uscate, penne, fusilli, spaghete etc.
Timpul de fierbere al pastelor va fi întotdeauna cel înscris pe pachet.

Creveții folosiți au fost cumpărați tot din Metro, erau proaspeți, în cutie sigilată. Eu i-am curățat și am folosit o parte, iar două părți le-am pus la congelator pentru alte dăți.
Evident că nu am vreo plăcere deosebită să curăț creveți, însă gustul final merită tot efortul.

Cum am procedat?

Am pus o oala potrivită cu apa și sare la fiert. Când apa clocotește, pun pastele și amestec din când în când pentru a nu se lipi între ele.
Înainte de a pune fettuccinele la fiert, am creveții curățați și pregătiți de „acțiune”.
Într-o tigaie destul de încăpătoare, gen wok, am turnat uleiul, l-am lăsat puțin să se încingă la foc mediu, după care am pus creveții să se rumenească puțin, aproximativ 4 minute, timp în care am amestecat continuu pentru a nu se lipi.


Când creveții sunt rumeniți, adaug usturoiul pisat. Și amestec, cu grijă, să nu se ardă (altfel acesta își va pierde toată aroma).
Când și usturoiul este rumenit, adaug roșiile tăiate mărunt și amestec până când se formează un sos.
Cât timp se rumenesc creveții și se face sosul, pastele sunt fierte.
Transfer fettuccinele în tigaia cu creveți și sos, adăugând și o parte din apa în care au fiert. Atenție, nu foarte mult pentru ca altfel pastele și creveții vor bălti in apă, nu în sos! Astfel, se formează un sos mai consistent, care îmbracă superb pastele.


Acum, înainte de final, eu adaug, după gust, sare, piper, busuioc, oregano, boia, usturoi și ceapă granulată. Amestec continuu până se încorporează totul perfect.
Iată, pastele sunt aproape gata.
Le pun în farfurie, adaug, evident că tot după gust, muuult parmezan ras și puțin pătrunjel tocat mic, mic, mic. Cât mai mic.
Aroma pe care o dă patrunjelul adăugat în farfurie pe mine mă dă gata. Parcă fără pătrunjel, nu ies la fel de bune aceste paste.

După cum observi, cantitățile sunt aproximate. Eu merg, de cele mai multe ori, pe pofta de moment și adaug mai mult din ce imi face cu ochiul la momentul pregătirii pastelor. Nu știu daca e bine cum procedez, dar până acum nu s-a plâns nimeni ca nu ar fi bune pastele.

Well, cam asta, hai pofta bună! Să îmi spui cum au ieșit pastele tale!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *