În pantofi de mamă

Vaze din sticle reciclate

Pentru că statul în casă ne pune răbdarea la încercare, atât mie, cât și băiatului cel mare, m-am gândit să îi găsesc o activitate plăcută, rapidă și care nu necesită prea multe materiale.

Mi-am spus că pot picta cu el sticle, pe care altfel le-am arunca la gunoi. În cazul de față am reciclat două sticle micuțe de lapte condensat.

Veți avea nevoie de:
• Sticle/borcane de diverse forme și dimensiuni
• Acuarele tempera sau acrilice
• Pensule

Cum puștiului îi face mare plăcere să picteze, i-am propus ca fiecare dintre noi să picteze una dintre sticle, pentru ca, la final, după uscare, să le folosim ca vaze de flori.

Zis și făcut. Am luat prima sticlă și am început eu să o pictez pentru a-i stârni și lui curiozitatea. Începusem să fac un model cu albastru și galben, însă el mi-a deturnat planul spunându-mi că i-ar plăcea să fac vaza cu alb și negru. I-am facut pe plac, am continuat în alb și negru.

Cum i-a făcut plăcere să imi dea indicații unde să pun alb și unde să pun negru, l-am provocat să picteze singur, după propria imaginație, a doua sticlă. Provocarea a fost acceptată.

A făcut, în stilul caracteristic, o vază în roșu, albastru și verde. O vază perfectă, de copil de aproape 4 ani.

Cum noi nu suntem atât de talentați, au ieșit niște vaze amatoricești, însă, pentru că sunt făcute cu mult drag, acum stau frumos pe mobila din living, fiecare cu o floare, din hârtie creponată, în ea.

Noi am folosit ce aveam la îndemână, sticle și acuarele acrilice. Sticlele însă pot fi pictate cu vopseluri speciale, pot fi brodate cu șnur din iută, cu dantelă, cu nasturi decorativi. Practic, pot fi decorate cu aproape orice vă trece prin cap.

În cazul în care nu aveți în casă materialele necesare, puteți lansa o comandă de aici http://www.arthobbycreativ.ro . Eu găsesc mereu sursă de inspirație răsfoind catalogul lor online.

Cei mai talentați dintre voi, pot face niște vaze originale care să vă poarte amprenta personală, pentru propria casă. Îndemânare și voință să fie! Creativitatea cu siguranță se găsește, în diferite proporții, în fiecare. Saaaau puteți arunca un ochi pe Pinterest pentru a vă inspira:

https://pin.it/5gDyPnp

https://pin.it/74QDh1Q

https://pin.it/1YmhuAV

https://pin.it/6Focrny

https://pin.it/5HpY2G6

https://pin.it/4jhxAbn

https://pin.it/6vjGz5u

Sticlele se pot picta tematic ori în acord cu designul propriului cămin. Ele pot fi pictate pe exteriorul sticlei, însă, dacă folosiți vopsea specială, se pot face și pe interior, turnând vopseaua înăuntru.

În trecut am făcut din trei sticle suporturi pentru lumânări, niște sfeșnice personale, tematică de Crăciun. Evident, nu sunt fabuloase, dar îmi sunt foarte dragi pentru că le-am făcut chiar eu.

Eu am o colecție de sticle strânse în timp și am în minte un mare proiect decorativ personal. Aștept să am mai mult timp pentru mine, să îmi comand materialele necesare și să mă apuc de treabă. Vă voi arăta la momentul respectiv ce a ieșit.

Până atunci, aștept să văd poze cu sticlele pictate de voi și de copiii voștri. Să vină inspirația!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *