În bucătărie

Banana bread sau chec cu banane

Unul dintre deserturile cele mai simple și mai rapide ever, acest chec reinventat efectiv m-a cucerit. Am încercat mai multe rețete până să îi dau de cap.


Rețeta pe care o folosesc și iese perfect este cea de la http://www.mazilique.ro .
Ador aroma bananelor în blatul pufos și iubesc că este deopotrivă un desert sau o gustare sau „croissantul” de lângă cafeaua de dimineață.

Rețeta e mega simplă, rapidă și ușor de făcut de către oricine, oricând.

Vei avea nevoie de:
120 grame unt moale
200 grame zahăr brun sau alb
2 oua
250 grame de făină
1 linguriță bicarbonat de sodiu sau un pliculeț praf de copt
3 – 4 banane coapte spre foarte coapte
50 – 100 grame de nuci/migdale ( daca nu aveți, chiar nu e bai)
Puțină sare
Jumătate de banană pentru decor
1 – 2 lingurițe zahăr pudră pentru decor

Ce ai de făcut?

Mixează untul cu zahărul până la omogenizare.
Adaugă ouăle și mixează iar.
Amestecă treptat făina, bicarbonatul/praful de copt și sarea.
Pasează bananele și adaugă-le compoziției. Mixează puțin până sunt bine încorporate în aluat.
Dacă folosești nuci sau migdale, piseaza-le și adaugă-le în compoziție.

Cam gata!!!

Ia o tavă specială de chec sau una normală cu pereți mai înalți, pune hârtie de copt, toarnă compoziția și bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 35-45 minute sau, în funcție de cuptor, până se rumenește.

Pentru decor poți folosi nuci sau banane sau ambele.
Pentru o crustă mai frumoasă, presară zahăr pudră peste aluat înainte să îl bagi la cuptor.

Este gata, aroma de banană și nucă e peste tot.
Stomacul tău îți va mulțumi că l-ai hrănit cu asemenea bunătate, iar copilul tău îți va cere încă o porție. De nu, îl poți mânca tu pe tot…

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *