Cu bagajele făcute

Un lan de lavandă

Pur și simplu iubesc lavanda. M-am bucurat tare mult când, acum ceva ani, s-au plantat câteva cuiburi și pe bulevardul Unirii. Parfumul florilor de lavandă mă însoțea dimineața în drumul meu spre metrou și îmi făcea ziua deja mai frumoasă. Încă de anul trecut am tot văzut că au apărut din ce în ce mai multe lanuri de lavandă și la noi în țară.

Momentan nu sunt, în opinia mea, la nivelul celor din Anglia sau Franța, însă, în maxim 5 ani culturile noastre autohtone de lavandă vor fi taaare minunate.
Din ce am putut observa, câmpurile de lavandă din zona Transilvaniei sunt mai bogate. În mod cert, au trecut mai mulți ani de când a fost făcută plantația.
Prind contur și lanurile de lavandă din Dobrogea, Moldova și Muntenia.
Tare îmi sunt dragi. Să vezi atâta minunăție, atâta culoare, să cuprinzi atâta parfum este ceva chiar incredibil.
Beneficiile lavandei sunt multiple, nu le voi înșira aici! E de știut că, pe lângă parfum și flori frumoase, lavanda și al ei ulei esențial face minuni!

Mi-am dorit foarte tare să ajung să văd un lan de lavandă, dar ceva cât mai pe aproape de casă. Tare e greu să te plimbi pe drum o zi pentru maxim două ore de stat acolo cu doi copii mici.
Însă, tot căutând, am găsit 2 variante plauzibile.
Una, aproape de București, în zona Fundulea, pe A2 în drumul spre mare.
A doua, fix lângă Pitești.

Am ales ultima variantă pentru că era mai la îndemână. Cum căsuța noastră de „vacanță” e în zonă, nu putea fi nimic mai ușor de atât.
Părea că va fi simplu, juma de oră dus, juma de oră întors, maxim o oră de stat pe acolo, la ceas de seară.
Pff, nimic mai greșit. Când ai doi copii mici după tine, niciun plan de acasă nu seamănă cu ce urmează să se întâmple.
I-am pus pe toți băieții mei să poarte cămașă, am luat pălăriile de acasă, am stabilit ziua și ora.

Dar, se ia un Nicholas trezit de la 6.30 dimineața. Se adaugă o primă zi cu piscină în curte, se elimină somnul lui de prânz și se piperează cu multă joacă în apă. Rezultatul? Un Nicholas obosit, lipsit de chef, cu muuuulte toane și niciun chef de stat la poze. I se mai pusese și pata pe baloanele unui grup de fete…

Se mai ia și un David, intrat de 2 zile la puseu de creștere, trezit și el de dimineață, cu niște porții de somn de peste zi făcute pe jumătate. Când am ajuns la locație, ar fi vrut ba să pape, ba să doarmă, nici eu nu știu exact. Însă măcar el a fost foarte curios de tot ce a găsit acolo: de flori, de albine, și, mai ales, de pământ. Gustos pământul lavandei.

Noroc că am mers cu o vecină și a avut răbdare cu noi să ne tragă în câteva cadre.
Da, da, nimic profesional, doar câteva amintiri tare haioase, iar pozele vorbesc de la sine.
Erau câteva persoane acolo ce făceau fix același lucru, poze. Profi. Nu ca noi.

Despre lanul de lavanda ce să vă spun. Este destul de tânăr, nu foarte mare, dar cu potențial pe viitor. O mică afacere de familie, o familie tare simpatică, ce ne-a răspuns la toate întrebările legate de cultura de lavandă.
Lavandă Pitești îi găsiți și pe Instagram și pe Facebook.

https://instagram.com/lavandapitesti?igshid=vnfwrgp7387z

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1384719405061335&id=462448530621765

Au și o mică taxă de intrare, iar fetele primesc la plecare un mic buchețel cadou. Dacă vrei mai multe flori îți poți achiziționa separat buchetele. Prețul e mult sub ce se poate găsi în București la colț de stradă, iar parfumul e pe măsura așteptărilor.

Vă las să vă amuzați pe seama pozelor noastre, un mix de entuziasm (al meu), lipsa de chef (a lui Nicholas), somn (a lui David), răbdare (a soțului).

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *