În pantofi de mamă

Zi de curățenie

Acum că scriu rândurile astea mai mai că râd de ziua care doar ce a trecut.
Dar wow cât de tare m-a enervat!!! Una dintre acele zile pe care o vrei tăiată din calendar, vrei să nu fi existat, vrei să o uiți.

Sursa foto: pixtastock.com

După o dimineață petrecută într-un magazin cu perdele, draperii și galerii cu 2 copii mici la pachet (ce numai locului nu au putut sta în cele aproape 3 ore petrecute acolo) am avut o după amiază nu tocmai prietenoasă…

Cum în ultimele 2 săptămâni am fost mai mult pe drumuri, mi-am spus că e timpul să arate și casa mea a casă. Să fie ordine, să fie curat, să miroasă frumos etc. Cam ce nu găsești într-o casă cu 2 copii mici.
Am așteptat să adoarmă de prânz teroriștii din dotare să îmi pot pregăti terenul și să fac ce aș putea face pe mod silențios.
Dar partea tragi-comică vine bineînțeles o dată cu trezirea copiilor.

Cum cel mic nu a vrut să stea în scaunul lui mai mult de 5 minute, a trebuit să fac curat cu el la purtător, mai exact în marsupiu, în spate.
Dar e bine, cu 10 kg în spate, cu aspiratorul pornit și cu găleata de apă după mine, cui îi mai trebuie sală???

Noroc că cel mare m-a ajutat-încurcat cu aranjat de jucării, tras de aspirator, dat pe alocuri cu mopul.
Nimic nu pare imposibil pentru o super mamă. Nicio provocare prea grea, nicio piedică de netrecut, niciun munte de nedoborât.
Dar, stai, nu e mereu chiar așa!!!

Cum florile de pe balcon strigau în gura mare după apă de vreo câteva zile, am zis că e momentul să le fac o baie.
Copiii păreau a se juca liniștiți iar eu am fugit repede în balcon cu sticlele de apă după mine.
Si cum e o adevărată încântare să te joci cu apă, m-am pomenit cu ambii ștrumfi după mine în balcon. Unul voia să ude flori cu mine, al doilea să tragă de tot ce se poate, să guste tot ce prinde.

Și a tras și a gustat până a ajuns la un borcan cu murături rămas neatins din iarnă. Unul mare. Cred că bebe a decis că nu îi plac murăturile și nici borcanele, căci l-a dărâmat cu atâta forță de a umplut balconul de murături, saramură și cioburi.

Norocul nostru a fost că eram foarte aproape de el și l-am putut ridica instant de lângă cioburi, altfel probabil că mânuțele lui… și un alt noroc este că avem două uși de la 2 camere diferite care dau în balcon căci altfel nu aș fi putut scoate dragonul cel mare de acolo printre apă, cioburi, murături…

Sursa foto: mamebune.ro

Dă și șterge, dă și curăță, dă și freacă, du gunoiul, dă cu mopul, ține copii departe, aerisește…o adevărată splendoare. Ce pot spune!? Minunăție și alta nu!!!

Aici chiar mi-a fost de mare ajutor Nicholas. L-a ținut pe David ocupat cât timp am curățat mizeria.

Și ca să finalizez într-o notă veselă, cât pregăteam ceva rapid de mâncare, juniorul a ajuns la pachetul de șervețele umede și ne-a redecorat dormitorul. Ori ascundea ceva urme, ori voia să facă un puzzle, ori voia să mă atenționeze că nu am curățat cum trebuie parchetul. Cert este că acum avem un pachet de șervețele în minus.

Viață astăzi, viaaaață!!! Să tot fie astfel de zile! NOT!!!
Hai, noi să fim sănătoși!

Aaaa, poze nu am, am fost mult prea agitată să îmi dau seama să fac câteva…

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *