Cu bagajele făcute

Pensiunea Casa Moșului

Am descoperit pensiunea Casa Moșului încă de anul trecut când, de Paște, am vrut să plecăm din București.
Atunci nu a fost să ajungem să ne cazăm aici, dar, anul acesta, nu am mai ratat. Și m-am bucurat sincer că nu am mai ratat.


De cum dai un search cu pensiunea, îți apare poza cu curtea pensiunii. Este fix ce m-a atras inițial, dar pensiunea e mult mai faină de atât.

Pensiunea este localizată în Cârțișoara, fix unde începe drumul spre Transfăgărășan dinspre Sibiu.
Capacitatea locației este de 6 camere, 4 duble și 2 triple și se poate închiria în totalitate grupurilor.

Așa cum spuneam mai sus, curtea este spațioasă, aranjată, umbroasă. Poți sta cu o carte în mână pe un șezlong sau în hamac. Sau poți să stai, pur și simplu, să închizi ochii, să respiri, să asculți păsările, să te bucuri de moment.
Dacă ai copii, vei fi încântat de trambulină, de leagăn, de spațiu.

Terasa este generoasă, bine ascunsă printre liane și super răcoroasă! Din pensiune ai ieșire direct în terasă, ceea ce e super fain, în special în zilele ploioase. Te poți adăposti în terasă să stai să te bucuri de sunete, de ploaie, de aer. Mirosul ploii la munte…priceless.

În terasă se servește micul dejun, dar și cina. O bunătate de mâncare. Prima masă a zilei este absolut delicioasă și bogată. Ceai, cafea, omletă/ouă, lapte (de bivoliță), dulceață de casă, smântână de casă, zacuscă. Dacă alegi să servești aici micul dejun, nu vei regreta.
Nu ai opțiunea de prânz, așa că va trebui să ieși să iei masa prin apropiere. Dar cina o poți servi acolo, dacă dorești și dacă îți place ce este în meniul zilei. Orice ar fi, să știi că toate alimentele sunt proaspete, iar mâncarea absolut delicioasă.
Atenție, amatori de grătar, nu puteți încinge grătarul aici. Deloc. Mie mi-a convenit de minune. Parcă se strica atmosfera zen printre miros și fum de grătar. Just saying.

Camerele sunt spațioase, simplu aranjate, dar cu absolut tot ce ai nevoie în ele. Noi am avut o triplă și ne-a fost suficient.

Interiorul casei (livingul in special) este făcut cu gust, se îmbină tare fain noul cu rusticul/tradiționalul. Atenția la detalii se poate observa foarte ușor.

Fiind o afacere de familie, vei simți acel coziness. Ți se răspunde la întrebări pe larg, cu răbdare, detaliat. Ți se dau toate recomandările solicitate. Pentru noi a fost un mare noroc ca proprietarii să aibă un băiat de aceeași vârstă cu Nicholas. A fost super că s-au împrietenit, s-au jucat, au râs, au împărțit leagănul, trambulina, jucăriile. Chiar înainte să ajungem la pensiune, Nicholas mi-a spus „Mami, sper ca hotelul ăsta să aibă copii!” Am avut noroc chiar de mai mulți copii, asta a însemnat puțin mai multă relaxare pentru noi, iar pentru Nicholas mai multă bucurie, mai mult entuziasm, mai mult chef de joacă.

Dacă aveți drum prin zonă, eu zic să încercați să vă cazați aici pentru că nu veți regreta. Vă veți relaxa, veți mânca bine, bun și gustos, veți afla lucruri noi despre locurile din jur.

Pluuus, veți putea vedea bivolii și bivolițele pentru că trec prin fața pensiunii în fiecare dimineață și seară. Chiar e faină experiența!

Vă las pozele să vă convingeți singuri!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *